Akkrum J09-1 – VV Irnsum J09-1

Afgelopen zaterdag hebben we de derby gespeeld tegen Akkrum (team onder leiding van oud Jirnsummer René van der Meer).

Op het nieuwe mooie kunstgrasveld in Akkrum, begonnen de mannen aan de wedstrijd. De instructies die ik ze vooraf had gegeven konden binnen 10 minuten al in de prullenbak. De mannen hadden vandaag helaas niet hun beste dag, of was het toch weer even wennen een wedstrijd voetballen na 2 aflastingen?

Binnen 7 minuten stonden we met 2-0 achter. René had de mannen van Akkrum de opdracht gegeven vroeg druk te zetten op laatste man van Jirnsum en dat pakte dus goed uit voor Akkrum.

Gelukkig hadden de boys van Jirnsum na 10 minuten toch het wedstrijdritme weer te pakken en maakte Meinte de 2-1. Een goed spelende Hidde maakte net voor de ranja de 2-2, door goed doorzetten van Nick en Luuk.

De tweede helft een keeperswissel Chris uit het doel en Luuk op het doel. Luuk kon gelijk de eerste minuten weer aan het werk, maar Akkrum was lang zo gevaarlijk niet als in de eerste helft. Hidde maakte uit een goed genomen vrije trap het 3de doelpunt. Uit een scrimmage werd Akkrum toch nog even gevaarlijk, waarna ze ook scoorden. Na goed doorzetten van Tycho, maakte Hidde zijn 3de doelpunt van de dag. Zo werd het 4-3 voor Jirnsum. René spoorde de mannen van Akkrum nog even aan, maar ze werden niet meer zo gevaarlijk als in de eerste helft.

Na een zeer goede eerste competitiehelft, waarin het team nooit een wedstrijd heeft verloren, gaan we het in het nieuwe jaar proberen in de eerste klasse. Een mooie prestatie! Wegens de nieuwe spelreglementen van de KNVB worden er geen kampioenschappen meer gevierd, wat de jongens, leider én supporters toch wel erg jammer vinden.

Leider J09-1