Default Post Title

Ervaringen van een Walking Football speler

Vorig jaar september ben ik begonnen met Walking Football. Abe Buwalda had mij al een paar maal gevraagd maar ik wou eerst stoppen met werken. Je stapt op die bewuste woensdagmorgen om half tien de kantine van Irnsum binnen en ontdekt allemaal bekende koppen. Na eerst te hebben bij gepraat onder het genot van een bak koffie, werd om kwart voor tien omgekleed in sport tenue.

 

Ik had geen idee wat mij te wachten stond, maar na eerst een stevige warming up van Abe nam Piet de Jong het over om oefeningen met de bal te doen. Hierna partij en dat viel tegen. Je mag niet hard lopen (dus de bal moet op maat) de bal mag niet te hoog, lichamelijk contact is verboden en tackles en slidings zijn uit den boze. Na de eerste training had ik behoorlijk last van mijn bovenbenen door telkens vanuit stand aan te zetten tot snel wandelen.

 

Naarmate je meer traint krijg je ook het spelletje beter onder de knie en wordt het echt leuk. Vooral het onderlinge accepteren en aanmoedigen is leuk om te horen. Na 1 ½ uur getraind te hebben stappen we onder de douche en drinken na die tijd nog een kop koffie. Het aantal deelnemers aan walking football groeit gestaag bij VV Irnsum. We hebben regelmatig toernooitjes door heel Nederland. Er zijn ook spelers die langdurig geblesseerd zijn of niet meer kunnen sporten, maar ook zij schuiven regelmatig aan voor een bakje koffie en om bij te praten.

 

Dus voor ieder die nog een balletje wil trappen, een beetje fit wil blijven en nog van ontspanning houdt. Geef je op bij VV Irnsum Walking Football 60+ elke woensdagmorgen om 10 uur op sportcomplex de Bining te Jirnsum. De trainingen voor het nieuwe seizoen zijn inmiddels weer gestart. Iedere woensdag staat de koffie om 09.30 uur klaar!

 

 

Jan Teitsma