Irnsum boekt belangrijke overwinning op zwak Blue Boys

Na vorige week een verliespartij te hebben geleden tegen Nieuweschoot, stond deze zondag de thuiswedstrijd tegen Blue Boys op het programma. Irnsum wacht in 2018 nog steeds op zijn eerste overwinning, waardoor de drie punten hard nodig waren.

Irnsum begon goed aan de wedstrijd en won het merendeel van de persoonlijke duels. Heel even was de felheid verdwenen, toen Mark Bloem voor een paar minuten het veld moest verlaten wegens een verloren lens. Gelukkig overleefde Irnsum deze minuten in ondertal.

Halverwege de eerste helft kwam Irnsum dan ook terecht op voorsprong. Petrus Tiemersma wist de bal af te pakken bij de rechts achter van de bezoekers en luidde hiermee een counter in. Frank Vermeulen werd de diepte in gestuurd en behield knap het overzicht. Vermeulen zag dat aan de linkerkant Julius Huistra er beter voor stond. Huistra wist vervolgens de bal simpel langs de doelman te werken, 1-0. Niet veel later leek Blue Boys op gelijke hoogte te kunnen komen. Een aanvaller van de uitploeg kwam in scoringspositie toen twee verdedigers onder de bal door gingen, maar scoorde niet.

Irnsum kwam vlak voor rust op een verdiende 2-0 voorsprong. Johannes van der Veen dribbelde zich aan de linkerkant vrij en gaf de bal goed voor. Frank Vermeulen nam de bal aan, waardoor de bal goed klaar lag voor collega aanvaller Julius Huistra. Huistra werkte de bal vervolgens hard tegen de touwen, 2-0.

Na rust hoefde doelman Stefan van der Ley slechts éénmaal in actie te komen, want veel te duchten had Irnsum niet van de bezoekers. Van der Ley werkte een dwarrelend afstandsschot goed over het doel. Irnsum creëerde in het vervolg nog de nodige kansen, echter leverde dit geen doelpunt op. Tot in de laatste minuut. Marco van der Ley kopte een corner van Johannes van der Veen vakkundig binnen, 3-0.

Zo was er vorige week al wat herstel waarneembaar bij Irnsum en zette zich dat vandaag door. Irnsum speelde fel en won het grotendeel van de duels. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Dronrijp op het programma.

Foto: Man of the match Julius Huistra en pupil van de wedstrijd Feike de Haan.

Irnsum: 1-4-2018.
Door Fokke Veenstra.
Door een noodlottig ongeval van een jeugdlid van Oldeboorn vorig weekend was de streekderby terecht afgelast.
Vandaag begon Blue Boys aan zijn 13e competitiewedstrijd. Dit seizoen werden door allerlei omstandigheden wedstrijden afgelast. Met nog twee maanden in het verschiet moeten de blauwhemden nog een halve competitie afwerken. Vroeger werd het paasweekend (zaterdag en maandag) vaak benut voor inhaalwedstrijden. Tegenwoordig laat de KNVB deze gelegenheid liggen.

andaag stond de uitwedstrijd tegen de oranjehemden met een topscorer Julius Huistra op het programma. Door snelle countervoetbal in de beginfase probeerde de thuisploeg de Nij Beetsters te verrassen, maar dit lukte niet. Blue Boys nam steeds meer het initiatief , maar helaas was er veel onnodig balverlies. Bij iedere aanval trokken de oranjehemden zich massaal terug in de verdediging.
Toch moest keeper Eise Tolsma een gevaarlijke aanval om zeep helpen door een schitterende zweefduik. Bij beide ploegen was weinig strijdlust.
Zelfs een fraaie corner voor het doel gebracht door Minne Dekker bleef onbenut.
In de 35ste minuut op het scorebord lieten onze gastheren wel de openingstreffer aantekenen uit een snelle counter, 1-0.
In de slotfase van de eerste helft vergrootte Irnsum de voorsprong nog uit een voorzet, 2-0.
Het is altijd een vervelend moment om vlak voor de thee nog een doelpunt tegen te krijgen, maar met een achterstand van 2-0 is de wedstrijd nog niet gelopen.
In de rust werd Bart Jonckers vervangen door Wilgert Dekker. Ook in de tweede helft zaten te veel blauwhemden niet in de wedstrijd.
Behalve verdediger Sieger Wouda (altijd constant), spelverdeler Norwin Piet, Lars v.d. Wolf en uiteraard onze sluitpost Eise Tolsma verzaakten niet.
Aanvoerder Norwin Piet probeerde nog uit een vrije trap de aansluitende treffer te maken, maar zijn snoeiharde schot verdween rakelings over de doellat.
Onze vleugelaanvallers en spits werden moeilijk in het spel betrokken.
Hein Geertsma verving nog Remco Goote. Met een paar uitstekende reddingen bleven de blauwhemden toch nog hopen op een goede afloop, maar helaas.
Ook de strijdlustige Lars v.d. Wolf probeerde nog met een gevaarlijke aanval de verdediging van Irnsum te verrassen, maar met kunst- en vliegwerk hielden zij hun doel schoon.
In de slotfase van de wedstrijd hielp keeper Eise Tolsma een gevaarlijke counter om zeep.
In de allerlaatste minuut viel dan toch nog het zwaarbevochten derde doelpunt voor de thuisploeg uit een corner.