Irnsum behaalt knappe overwinning bij ONB

Na vorige week gelijk gespeeld te hebben tegen Nieuweschoot, stond deze zondag de uitwedstrijd tegen ONB op het programma. Een direct duel voor de bovenste plekken.

Zowel Irnsum als ONB kregen in de eerste minuten een hele grote kans. Eerst was het de buurt aan Irnsum, dat via een aanval over rechts de bal bij Hylke Fennema kreeg. Deze maaide oog-in-oog met de doelman over de bal heen. Bijna direct uit de tegenaanval kwam een aanvaller van ONB tegenover doelman Stefan van der Ley te staan, maar Van der Ley hield zijn doel knap schoon.

Irnsum was in de eerste helft de betere ploeg, maar ONB kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Dit resulteerde ook in de voorsprong van ONB.  De linksvoor van de thuisploeg wist fraai een vrije trap in de kruising te krullen, 1-0. Een paar minuten later kwam Irnsum alweer op gelijke hoogte. Julius Huistra kopte een corner van Johannes van der Veen tegen de touwen, 1-1.

Irnsum bleef het beste van het spel hebben, maar kwam wat gelukkig op voorsprong. Johannes van der Veen stak Frank Vermeulen diep over de rechterflank, waarna Vermeulen de bal voor wou geven. De rechterspits zag tot zijn verbazing dat de doelman de bal verkeerd inschatte en de bal in één keer het doel in zag vliegen, 2-1.

Na rust kwam ONB al gauw met een mannetje minder. De nummer 12 van ONB, die in de eerste helft ook al vervelend was, trapte Marco van der Ley na, waarna de scheidsrechter niks anders kon dan de rode kaart trekken.

ONB probeerde met tien man nog aardig druk te zetten en hier had Irnsum het nog best lastig mee. Toch ging Irnsum nog om 1-3 komen. Jelte Drijfhout werd door Fokke Bergsma aan de rechterkant van het strafschopgebied gevonden, waarna Drijfhout naar binnen kapte en vol met links uithaalde en de doelman kansloos liet, 1-3.

In het vervolg van de tweede helft werd Irnsum nog tweemaal gevaarlijk. Johannes van der Veen schoot voorlangs en Julius Huistra schoot de bal in kansrijke positie tegen de doelman aan.

Zo speelde Irnsum een overtuigende wedstrijd tegen een sterke tegenstander, waardoor het geklommen is tot de derde plaats. Volgende week is er de kans om nog een plaatsje te stijgen, wanneer nummer 2 Surhuisterveen op bezoek komt.