Irnsum JO8-1 wint Milkboarding toernooi!

Een mail van de organisatie van het prestigieuze Milkboarding toernooi. Hen was ter ore gekomen dat het JO8-1 team van de VV Irnsum het heel goed deed op het veld in de hoofdklasse. Reden om ze uit te nodigen voor het grootste voetbalevenement van de kerstvakantie. Een toernooi in de stad Groningen, een fabriekshal omgeturnd tot speedsoccertempel. Speedsoccer is een afgeleide van het meer bekende zaalvoetbal waarbij de grootste verschillen zijn dat bij speedsoccer wordt gespeeld op kunstgras en het veld afgebakend is met een boarding en een net waardoor de bal niet uit kan. Natuurlijk willen we meedoen!

Het team waarmee we dinsdagochtend vroeg naar Groningen afreisden bestond uit: Fabian Dijkstra, Luca Dijkstra, Ruerd Veldhuis, Thijmen van Steen, Jesse Moos en Brent Nugteren.

Om 09:50 uur werd er ter plaatse geloot alsof het een Champions Leaguewedstrijd betrof. Alle aanvoerders mochten een balletje pakken waarin een briefje zat met een teamnaam. We kwamen terecht in Poule A met Velocitas, FC Assen, Klazienaveen, Hoogezand en Olde Veste. De boys hadden er zin in en dat bleek ook uit de uitslagen.

Alle wedstrijden werden gewonnen (waarbij zelfs eentje met 10-2), op naar de kruisfinale. Nummer twee van poule B was Heerenveen geworden. Tegen dit team hadden we op het veld al twee keer gespeeld en die wedstrijden gingen toen gelijk op, geen abctje dus. Maar de Jirnsummer jongens knalden uit de startblokken en de snelle voorsprong werd uitgebouwd en er werd geheel terecht gewonnen met 7-2. In de andere kruisfinale verloor HZVV verrassend van FC Assen dus werd Assen onze tegenstander. Dat we hiervan in de poule al eens gewonnen hadden sterkte de mannen in hun gedachten dat we weleens kampioen konden gaan worden. De coach waarschuwde nog wel voor te veel hoogmoed maar daar wilden ze niks van weten.

Een opkomst in stijl met muziek, zenuwachtige maar glunderende koppies van de jongens van beide teams. In de finale bleek weer eens hoe makkelijk dit team tot scoren kon komen en werd er al snel een 4-0 voorsprong genomen. Toen Assen nog op 4-2 kwam leek het nog even spannend te worden maar dat werd het toch niet meer. Ook de finalen werd dik verdiend gewonnen (7-2). De club VVI waarvan de meesten in Groningen nog nooit van hadden gehoord ging er met de hoofdprijs vandoor.

Een toernooi waarin alles tot in de puntjes verzorgd was, een prijsuitreiking om nooit te vergeten. Trotse coach, ouders en supporters. En spelertjes die het echt geweldig vonden.

Een onvergetelijke dag.