Irnsum knokt zich na achterstand naar de zege

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019 op het programma. Irnsum ging op bezoek bij Oosterlittens, een ploeg waar Irnsum het altijd lastig mee heeft.

Irnsum begon aardig aan de wedstrijd en liet via Julius Huistra voorzichtig van zich horen. De spits schoot met zijn mindere linker net over de verre hoek. Ook de thuisploeg werd al gauw een keer gevaarlijk, maar ook dit was niet doeltreffend. Vervolgens zorgde Irnsum voor gevaar doordat een bal van de lijn gehaald werd, nadat Fokke Bergsma met een fraaie solo door de verdediging gekomen was.

Tot een minuut of 25 had Irnsum het betere van het spel, echter maakte Oosterlittens het eerste doelpunt.  Via een lange bal werd een verdediger van Irnsum makkelijk aan de kant gezet, waarna de aanvaller van Oosterlittens alleen tegenover doelman Stefan van der Ley kwam te staan.  De aanvaller ronde keurig af, 1-0. Na dit doelpunt kantelde het wedstrijdbeeld en werd Oosterlittens dominanter, echter resulteerde dit verder niet in een vergrootte voorsprong.  Vlak voor rust zorgde Irnsum juist voor de gelijkmaker. Via een standaardsituatie kwam de bal voor de voeten van Marco van der Ley, waarna de verdediger met een bekeken boogbal de bal in de linker winkelhaak legde, 1-1.

Na rust was Irnsum het meest dominant, maar hadden beide ploegen grote kansen.  Julius Huistra miste een grote kans die via Fokke Bergsma en Hylke Fennema bij de spits terecht kwam. Helaas schoot de spits de bal naast het doel.  Even later leek Oosterlittens juist op voorsprong te komen. Doormiddel van een snelle counter kwamen de geel-roden door en leek zelfs de doelman geklopt, echter haalde Jesse van der Velde een bal van de doellijn.

Het duel leek beide kanten op te kunnen gaan en viel uiteindelijk verdiend de kant van Irnsum op. Julius Huistra werd de diepte in gestuurd, maar leek de bal niet goed mee te krijgen. Ondertussen was de doelman van de thuisploeg uit zijn hok gekomen en dit bood Huistra de kans om de bal over de doelman te schieten en dit lukte, 1-2.

Zo was Irnsum de meest dominante ploeg, maar kreeg het toch de nodige kansen tegen. Halverwege de tweede helft kon het resultaat beide kanten op, waarin Irnsum het meest doortastend was. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Terschelling op het programma.