Irnsum komt niet verder dan gelijkspel bij De Wâlden

Na vorige week een klinkende overwinning geboekt te hebben tegen Harlingen, stond deze zondag de uitwedstrijd tegen De Wâlden op het programma. Ondanks dat De Wâlden in de onderste regionen vertoeft, heeft Irnsum het nooit gemakkelijk in Damwoude.

Irnsum had de gehele eerste helft moeite om de bal lekker te laten gaan.  Veel spelers konden niet dezelfde energie aan de dag brengen als een week eerder tegen Harlingen. Veel kansen kreeg Irnsum dan ook niet in de eerste helft. De eerste grote kans was wel voor de uitploeg.  Hylke Fennema gaf druk op de doelman, waarna de doelman de bal verspeelde. Frank Vermeulen kon vervolgens de afvallende niet in het lege doel werken.

De Wâlden kreeg ook niet veel kansen, maar kwam toch op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd niet goed verwerkt door doelman Stefan van der Ley, waarna de rebound binnen geschoten werd, 1-0.  Irnsum leek met een achterstand de rust in de gaan, totdat Johannes van der Veen een zondagsschot produceerde. De middenvelder van Irnsum nam een stuiterende bal vanaf 25 meter in één keer op de schoen en zag zijn schot de rechter kruising invliegen, 1-1.

Na rust kregen beide ploegen een aantal kansen. De Wâlden werd vooral gevaarlijk via hoge ballen, waarvan één gevaarlijk bij Stefan van der Ley in de handen gekopt werd. Irnsum kreeg kansen via Julius Huistra. Eerst kon Huistra een voorzet van Petrus Tiemersma niet genoeg de hoek in koppen, vervolgens kreeg de spits een aantal mogelijkheden via vrije trappen. Éénmaal leek Huistra zijn vrije trap te verzilveren, maar zijn harde poging werd goed gekeerd door de doelman van De Wâlden.

Zo speelden Irnsum en De Wâlden geen aantrekkelijke wedstrijd. Van Irnsumse kant was het stroperig. Volgende week is er de kans op herstel bij de uitwedstrijd tegen vv Lemmer.