Irnsum pakt de zege in de uitwedstrijd tegen Sint Jacob

Na vorige week in een spectaculaire wedstrijd gewonnen te hebben van Dronrijp, probeerde Irnsum er deze zondag een goed vervolg aan te geven in de uitwedstrijd tegen Sint Jacob. Sint Jacob heeft op dat moment twee punten meer dan Irnsum, dus kon er een spannende wedstrijd verwacht worden.

Irnsum begon wat slap aan de wedstrijd. De felheid van de laatste weken ontbrak en het verloor veel duels. Gelukkig voor de uitploeg werd Sint Jacob maar zelden gevaarlijk. Na een kwartier begon Irnsum beter van zich af te bijten, maar het creëerde ook geen grote kansen. Johannes van der Veen probeerde het een paar keer van afstand, maar zijn schoten waren ronduit slecht. De beste kans was wellicht nog voor Fokke Bergsma, echter kon het zijn voet net niet goed genoeg achter de voorzet van Julius Huistra zetten.

Na rust kwam Irnsum beter voor het daglicht en stond het verdedigend goed. De eerste grote kans was voor Julius Huistra, echter zag hij zijn schot geblokt worden door de doelman. Irnsum ging toch op voorsprong komen. Johannes van der Veen stuurde invaller Wytze Fennema de diepte in, waarna Fennema de bal goed naar binnen kapte. Met zijn linkerbeen verschalkte de vleugelaanvaller de doelman van Sint Jacob in de korte hoek, 0-1.

Sint Jacob moest nu wat meer komen, maar had moeite om tot kansen te komen. De thuisploeg werd het gevaarlijkst met een kopbal van de lange spits, maar deze miste richting. Irnsum probeerde de wedstrijd uit de counteren en dit lukte aardig. Johannes van der Veen bereikte Julius Huistra in de diepte en zag de spits alleen voor de doelman komen. Huistra faalde niet en plaatste de bal hard in de rechter kruising, 0-2.

Zo was het een wedstrijd met weinig kansen voor beide partijen waarin Irnsum op het juiste moment toesloeg. Ondanks de vele personele problemen blijft Irnsum de punten pakken, wat knap is. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Terschelling op het programma.