Irnsum vergeet grote score neer te zetten tegen Dronrijp

Na vorige week verloren te hebben van ONB, stond deze zondag de uitwedstrijd tegen Dronrijp op het programma. Dronrijp is vaak een lastige tegenstander gebleken voor Irnsum, dus gemakkelijk zou het waarschijnlijk niet worden.

Irnsum was direct goed aan de wedstrijd begonnen en leek een strafschop te krijgen. Johannes van der Veen werd neergehaald in het strafschopgebied, echter zag de scheidsrechter hier geen overtreding in. Even later ging Irnsum wel op voorsprong komen. Julius Huistra reageerde attent bij een afvallende bal en schoot deze hard tegen de touwen, 0-1.

Niet veel later leek Irnsum al op 0-2 te komen. Milan Keulen kwam goed door over de linkerflank en zag zijn schot net voorlangs het doel rollen. Irnsum leek steeds dichter bij een 0-2 voorsprong te komen. Eerst schoot Johannes van der Veen een afvallende bal naast, even later zorgde een spervuur van schoten voor de nodige dreigende momenten voor het doel van Dronrijp, maar verschillende spelers van Irnsum kregen de bal niet in het doel. Van Dronrijp had Irnsum niet veel te duchten in de eerste helft.

Na rust ging Irnsum verder waar het gebleven was. Na een aftastend begin nam het al gauw het heft weer in handen en ging dan ook op de terechte 0-2 voorsprong komen. Petrus Tiemersma kwam goed door over de rechterkant van het veld en stak de bal knap op Julius Huistra. Huistra bleef rustig en schoof de bal achter de doelman. Bij dit doelpunt negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal voor buitenspel van de grensrechter.

Dit doelpunt leek in eerste instantie de genadeslag voor Dronrijp, want Irnsum kon in het restant van de tweede helft wel heel gemakkelijk door de verdediging komen. Julius Huistra werd verscheidene keer simpel voor de doelman gezet, echter miste Huistra 3 keer 1-op-1 met de doelman. Ook Hylke Fennema kreeg een enorme kans. Fennema werd op 11 meter van het doel vrij aangespeeld door Milan Keulen, maar Fennema schoot helaas over. Na de gemiste kansen kreeg Dronrijp hun eerste kansen aan het einde van de wedstrijd. Deze werden allen wild ingeschoten en zorgden voor weinig problemen. De 0-3 aan Irnsumse kant ging er toch nog komen van Huistra. Een van richting veranderde voorzet zeilde in één keer achter de doelman, 0-3.

Zo is Irnsum eigenlijk de gehele wedstrijd niet echt in de problemen geweest. Bij vlagen goed voetbal en een gebrekkige organisatie en vechtlust bij Dronrijp zorgden uiteindelijk voor een simpele overwinning. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen De Wâlden op het programma.