Irnsum verliest enerverend duel met THOR nipt

Na afgelopen donderdag thuis met 3-2 van Oosterlittens te hebben gewonnen, stond deze zondag de uitwedstrijd tegen koploper THOR op het programma. Onder de juiste omstandigheden kan THOR deze middag kampioen worden, dus stond er genoeg op het spel.

THOR begon zeer sterk aan de wedstrijd en liet in het eerste kwartier zien waarom zij zo goed overweg kunnen met het kunstgras. Met vlot combinatiespel werd Irnsum tegen eigen zestienmetergebied aangedrukt. THOR kwam dan ook verdiend op voorsprong, al was de manier waarop discutabel. Werner Vermeulen kwam hard in op de rechtsvoor van THOR, echter leek deze zelf op de bal te gaan staan. De scheidsrechter koos voor een penalty, waarna deze hard door het midden binnengeschoten werd, 1-0.

Na deze achterstand beet Irnsum wat meer van zich af en kreeg het ook een paar kansen. Julius Huistra was in de diepte lastig voor de laatste linie en ook Frank Vermeulen kon in de diepte bereikt worden. Hier kwam ook de gelijkmaker uit voort. Werner Vermeulen stuurde Frank Vermeulen over rechts diep, waarna de jongste van de twee alleen voor de doelman verscheen. Met een knappe volley verschalkte hij de doelman in de verre hoek, 1-1.

Hierna kreeg Irnsum nog een aardige kans. Julius Huistra mocht vanaf een 20 meter aanleggen voor een vrije trap, echter zag hij zijn vrije trap goed uit de hoek getikt worden door de doelman. Niet veel later viel er toch een doelpunt, maar dan aan de kant van THOR. En deze was wederom zeer discutabel. Een hoekschop werd bij de tweede paal in het eigen doel binnen gelopen door Hylke Fennema, waarbij Fennema een duidelijke duw in zijn rug kreeg. De scheidsrechter stond er met de neus bovenop, maar wuifde het weg, 2-1.

Na rust trachtte Irnsum op zoek te gaan naar de 2-2, echter werden deze plannen ruw verstoord door een rode kaart. Frank Vermeulen kwam hard in op een vleugelaanvaller, waarna de scheidsrechter zich makkelijk liet opjutten door het publiek en vervolgens de rode kaart trok, waar een gele kaart meer op zijn plek leek.

Irnsum zakte hierna in en liet THOR meer komen. THOR ging na de rode kaart een versnelling lager spelen en liet Irnsum makkelijker tot kansen komen. Irnsum bracht veel strijdlust op het toneel en kreeg loon na werken. Sytze Tiemersma dribbelde zich een weg door de defensie, legde de bal breed op Johannes van der Veen, waarna Van der Veen de bal voorgaf richting de tweede paal. Hier kopte Fokke Bergsma de bal overtuigend in de kruising, 2-2. Bij het vieren van dit doelpunt juichte Werner Vermeulen richting het  THOR publiek, waardoor Vermeulen ook met rood van het veld gestuurd werd.

Irnsum leek met 9 man op weg naar een kleine stunt, maar wederom was er een hoofdrol voor de scheidsrechter. Een vrije trap vanaf links kwam boven doelman Stefan van der Ley uit, Van der Ley ving hierna de bal en werd met bal en al het doel ingelopen, 3-2.

Zo hadden zeker 2 van de 3 doelpunten van THOR niet mogen tellen en waren de strafschop en rode kaarten discutabel. Neemt niet weg dat de mensen in Lippenhuizen een spectaculaire wedstrijd gezien hebben en dat THOR verreweg de beste ploeg is in deze competitie, al moeten ze door de overwinning van Read Swart hun kampioensfeest nog even uitstellen.

Komende donderdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Black Boys op het programma.

Tot donderdag!