Irnsum verliest spectaculaire wedstrijd bij Wergea

Na vorige week een thuisoverwinning te hebben geboekt tegen Terschelling, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Wergea op het programma.

Irnsum had het moeilijk in het begin van de wedstrijd. Wergea schoot fel uit de startblokken, echter leek Irnsum het eerst op voorsprong te komen. Jelte Drijfhout liep een voorzet van Mark Bloem binnen maar helaas gebruikte de middenvelder hierbij zijn hand.

Wergea bleef te bovenliggende partij en kwam verdiend op voorsprong. Via de rechterkant kwam de thuisploeg eenvoudig door de Irnsumse verdediging,  waarna de bal voor gegeven werd en vervolgens goed binnen geschoten, 1-0.  Irnsum kon er alleen wat dreiging via de snelle vleugelspelers tegenover zetten, plus een corner die net over gekopt werd.  Wergea kreeg de nodige kansen en maakte in de eerste helft slechts de 2-0. Een vrije trap werd bij de tweede paal binnen gekopt door een speler van Warga.

In de tweede helft begon Irnsum een stuk feller en leek het de aansluitingstreffer te maken. Helaas zorgde dom balverlies op het middenveld voor een snelle counter voor de thuisploeg. Deze counter werd kort na rust goed afgerond, 3-0.

Het verzet van Irnsum was nog niet gebroken en dit leek te lonen. Via een combinatie met de goed ingevallen Minze Klompmaker kwam Johannes van der Veen door over de rechterkant van het veld, waarna de middenvelder al gauw alleen voor de doelman kwam te staan.  Van der Veen schoot de bal hard in de rechter kruizing, 3-1.  Irnsum ging vervolgens wederom opzoek naar de aansluitingstreffer en deze leek er ook te komen. Marco van der Ley stak de bal goed op de diepgaande Julius Huistra, waarna Huistra de bal in de verre hoek plaatste. Helaas had de grensrechter gevlagd voor buitenspel, een zeer discutabele beslissing. Even later viel het doelpunt wel aan de andere kant. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied was te machtig voor de Irnsumse doelman, 4-1.

In eerste instantie leek de wedstrijd gespeeld, echter toonde Irnsum veerkracht. Johannes van der Veen draaide op het middenveld bij zijn directe tegenstander vandaan, waarna hij de bal op de diepgaande Julius Huistra stak. Dit keer was er geen vlagsignaal en tekende de spits vakkundige voor de 4-2 aan. Een paar minuten later kwam Irnsum zelfs op 4-3. Een ingekopte corner werd in eerste instantie van de lijn gehaald, waarna de rebound tegen de touwen geschoten werd door Jelte Drijfhout.

Irnsum ging vol opzoek naar de gelijkmaker waardoor er een slotfase vol spanning en beleving vanuit het publiek aanbrak. De uitploeg kreeg via een paar vrije trappen nog kansen op een punt maar dezen waren allen niet doeltreffend. Door de vele risico’s die Irnsum nam op jacht naar de gelijkmaker, kon Wergea vanuit een counter nog aantekenen voor de 5-3. Eindstand.

Zo speelde Irnsum zijn minste wedstrijd van het seizoen en verloor het met name qua felheid deze wedstrijd.  Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen promovendus en huidige koploper Boornbergum op het programma.