Irnsum vertrekt met een punt van Terschelling

Na een aantal afgelastingen de afgelopen weken stond deze zondag eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Irnsum ging op bezoek bij Terschelling. Traditiegetrouw altijd een lastige tegenstander voor Irnsum, met vele verliespartijen in het verleden.

Irnsum had het in de eerste helft lastig met Terschelling. Het lastig bespeelbare oude kunstgras leek een extra hindernis voor de mannen van Eric Folio. Irnsum ging in de eerste helft op achterstand komen. Een schot vanaf de linkerkant van de strafschopgebied werd van richting veranderd en hierdoor onhoudbaar voor doelman Stefan van der Ley, 1-0.

Irnsum creëerde in het vervolg een paar knappe kansen. Sytse Tiemersma wist een voorzet vanaf rechts voorlangs te schieten en Marco van der Ley kopte een vrije trap van Fokke Bergsma tegen de paal. Terschelling zette hier ook nog een grote kans tegenover, echter wist Stefan van der Ley tot tweemaal toe zijn doel schoon te houden met knappe reddingen. Toch ging de gelijkmaker er komen voor Irnsum. Julius Huistra dreigde aan de linkerkant van het strafschopgebied met rechts uit te halen, kapte naar zijn linkerbeen en schoot de pal hard in de verre hoek, 1-1.

Na rust nam Irnsum het initiatief meer in handen en werd voor het eerst gevaarlijk via Johannes van der Veen. Van der Veen speelde zichzelf vrij aan de rand van het strafschopgebied en produceerde een hard schot in de korte hoek waar de doelman adequaat op reageerde. Grotere kansen waren er voor Marco van der Ley, Jelte Drijfhout en Milan Keulen. Van der Ley wist op een paar meter van het doel de bal niet te controleren, Drijfhout schoot alleen voor de doelman naast en over en Keulen schoot een rebound tegen de deklat. Terschelling wist er een enkele keer uit te komen, maar echt gevaarlijk werden ze in de tweede helft nooit.

Zo speelde Irnsum geen beste pot, maar had het in de tweede helft toch de kansen op de overwinning. Gezien de historie is elke punt welkom op Terschelling, echter had er meer in gezeten dit weekend. Komende zondag staat de thuiswedstrijd tegen Oosterlittens op het programma.