Irnsum wint eenvoudig van mak Oldeboarn

Na vorige week de uitwedstrijd tegen De Wâlden te hebben gewonnen, stond deze zondag de thuiswedstrijd tegen Oldeboarn op het programma. Irnsum presteert de laatste jaren goed in eigen huis tegen Oldeboarn, dus was er weer goede hoop op een mooi resultaat.

Irnsum leek vanaf de start van het duel scherper dan Oldeboarn. Het overgrote deel van de persoonlijke duels werden gewonnen door Irnsummers. Qua aanvalsspel kwam Irnsum in de eerste helft er vaak door over de linkerkant, zo ook bij de 1-0. Hylke Fennema ging de diepte in en bereikte in het strafschopgebied Julius Huistra. Huistra kapte naar links en joeg de bal knap tegen touwen, 1-0.

Van Oldeboarn had Irnsum in de eerste helft niet veel te vrezen. Robert van Roeden zat knap in de zak van Petrus Tiemersma en de rest van het team had moeite met het creëren van kansen. Irnsum leek vlak voor rust op een 2-0 voorsprong te komen. Hylke Fennema was aan de linkerkant wederom de diepte ingestuurd door Johannes van der Veen, waarna Fennema de bal panklaar op het hoofd bij Julius Huistra legde. Helaas kopte de spits hard over.

Na rust ging Irnsum nog iets beter voetballen en maakte Oldeboarn een tamme indruk. Irnsum ging dan ook op een verdiende 2-0 komen. Johannes van der Veen bereikte met een lange bal Julius Huistra. Huistra nam de bal knap aan tussen 2 verdedigers en wist vervolgens zijn vrije schietkans te promoveren tot doelpunt, 2-0.

Voor Oldeboarn werd het even later nog moeilijker, aangezien ze met een man minder verder moesten. Een speler van Oldeboarn wilde zich losrukken van de tegenstander en zou volgens de scheidsrechter een slaande beweging gemaakt hebben, met een rode kaart als gevolg. Zware straf, maar oerdom.

Irnsum ging in het vervolg op zoek naar een grotere score en deze ging er komen. Johannes van der Veen gaf vanaf links een knappe voorzet achter de verdediging van Oldeoarn en wist zodoende Fokke Bergsma te bereiken. Bergsma besloot de bal te koppen en verraste hiermee de doelman van de bezoekers, 3-0. Een paar minuten later volgde het hoogtepunt van de wedstrijd. Linksback Werner Vermeulen zorgde met een Messiaanse dribbel dat hij oog-in-oog kwam te staan met de doelman. Vermeulen bekroonde zijn fraaie actie met een doelpunt, 4-0.

Na de 4-0 kakte de wedstrijd wat in aan Irnsumse zijde en hier profiteerde Oldeboarn van. Een corner werd knap tegendraads binnen gekopt, 4-1. Het slotakkoord was voor Julius Huistra. Huistra werd de diepte ingestuurd door Johannes van der Veen en kapte vanaf rechts naar zijn linkerbeen en zorgde met een hard schot in de verre hoek voor de eindscore, 5-1.

Zo speelde Irnsum bij vlagen aardig en wist het de angel uit het spel van een mak Oldeboarn te halen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot op het programma.

Foto: Man of the match Julius Huistra en pupil van de wedstrijd Rink Bleeker.