Irnsum wint moeizame wedstrijd tegen De Wâlden

Na vorige week een knappe overwinning te hebben behaald tegen Dronrijp, stond deze zondag de uitwedstrijd tegen De Wâlden op het programma. In Damwoude trachtte Irnsum weer met verzorgd spel de overwinning binnen te slepen.

Irnsum begon slap aan de wedstrijd en de eerste kansen waren voor de thuisploeg. Een vrije trap leek binnen te worden gekopt, maar doelman Stefan van der Ley hield zijn doel knap schoon. Na ongeveer een kwartier begon Irnsum wat beter te voetballen en ging het ook op voorsprong komen. Een knappe voorzet vanaf rechts van Fokke Bergsma werd goed tegendraads binnen gekopt door Julius Huistra, 0-1.

Huistra werd in de 1e helft vaker gevaarlijk, echter liet zijn aanname hem soms wat in de steek. De Wâlden had de 1e helft het meeste balbezit en ging ook op een verdiende gelijkmaker komen. De gevaarlijke spits van De Wâlden won zijn kopduel in het strafschopgebied en liet de Irnsumse doelman kansloos, 1-1.

Vlak voor rust ging Irnsum weer op voorsprong komen. Een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied kwam voor de voeten van Johannes van der Veen. Na een belabberd eerste schot kwam de bal in de rebound weer voor de voeten van Van der Veen en dit keer wist de middenvelder hem wel tegen de touwen te werken, 1-2.

Na rust veranderde het spelbeeld niet veel. De Wâlden had het meeste balbezit en Irnsum loerde op de counter. Deze counter was een aantal keer knap gevaarlijk. Zo zetten Fokke Bergsma na een één-tweetje Johannes van der Veen voor de doelman, maar helaas faalde hij in zijn afronding. De Wâlden had vooral de bal en probeerde met lange halen gevaarlijk te worden, maar dit resulteerde niet in noemenswaardige grote kansen. Een afstandsschot en een appel voor een strafschop waren de gevaarlijkste wapenfeiten.

In de allerlaatste seconde van de wedstrijd stelde Irnsum de overwinning veilig. Julius Huistra werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd en bereikte met een strakke en lage voorzet Sytse Tiemersma bij de 2e paal. Tiemersma hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken, 1-3.

Zo speelde Irnsum niet zijn beste spel. Vorige week liet het goede dingen zien aan de bal, nu liet het vooral De Wâlden aan de bal. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oldeboarn op het programma.