Irnsum wint ook eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Na vorige week een knappe overwinning te hebben geboekt bij Oosterlittens, stond deze zondag de thuiswedstrijd tegen Terschelling op het programma. Traditiegetrouw kans op drie punten, aangezien alle voorgaande edities in een overwinning voor Irnsum resulteerden.

Irnsum begon sterk aan de wedstrijd en kwam ook al vroeg op voorsprong. Een centrale verdediger van de bezoekers ging in de fout en hierdoor konden Julius Huistra en Hylke Fennema de bal oppikken. Vervolgens combineerden ze er goed door heen aan de linkerkant van het strafschopgebied, waarna Fennema oog-in-oog met de doelman niet faalde, 1-0.

De thuisploeg speelde de eerste 25 minuten sterk en zette goed druk. Dat verslapte na 25 minuten wat, waardoor Terschelling meer duels begon te winnen. Dit zette zich in de eerste minuten van de tweede helft door. Irnsum had het even moeilijk en leek de gelijkmaker om de oren te krijgen. Precies op het goede moment wist Irnsum zijn voorsprong te verdubbelen. Doelman Stefan van der Ley zorgde met een lange uittrap voor onrust in de achterhoede van Terschelling, waarna dezelfde centrale verdediger onder de bal door dook. Hierdoor kon Julius Huistra alleen op de doelman af en wist de doelman te omspelen en te scoren, 2-0.

Even later wist Irnsum ook de 3-0 te maken en dit zorgde voor heel wat spektakel. Wederom was een lange uittrap van Stefan van der Ley de basis van de aanval. Julius Huistra werd weer in de diepte gevonden. De spits kapte naar binnen en schoot de bal hard tegen de kruising, waarna de rebound voor Hylke Fennema was. Fennema speelde zich knap vrij maar schoot van vijf meter afstand op de lat. De tweede rebound was weer voor Huistra, die de bal nu beheerst in de korte hoek schoot, 3-0.

Op basis van de tweede helft verdiende Terschelling een doelpunt en deze ging ook komen. Een aanvaller van de bezoekers kwam door over de linkerflank, waarna hij vrij kon voorzetten. Deze voorzet werd vervolgens goed tegendraads binnen gekopt, 3-1. Een paar minuten later breidde Irnsum de voorsprong weer uit. Johannes van der Veen zette Julius Huistra vrij voor de doelman, waarna Huistra beheerst zijn hattrick liet aantekenen, 4-1. Doelpunt was discutabel, aangezien er een overtreding op het middenveld aan vooraf leek te gaan.

Het slotakkoord was voor Terschelling en wederom een klein beetje voor de scheidsrechter. Jesse van der Velde leek met een prima tackle op de bal de Terschellingse aanval te stoppen, echter zag de scheidsrechter er tot ieders verbazing een strafschop in. Deze werd vervolgens rustig binnen geschoten, 4-2.

Zo had Irnsum een sterk eerste half uur, maar zakte het niveau daarna in. De tweede helft was een stuk spectaculairder, echter had dit niet veel met goed voetbal te maken. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Wergea op het programma.

Foto: Pupillen van de wedstrijd Lyenne Simonse, Hannah Loonstra en Man of the Match Julius Huistra.