Irnsum wint ook van Surhuisterveen en klimt naar tweede plaats

Na vorige week een knappe overwinning behaald te hebben bij ONB, stond deze zondag de thuiswedstrijd tegen Surhuisterveen op het programma. De bezoekers stonden op de tweede plaats en waren nog ongeslagen.

Het eerste speldenprikje van de wedstrijd was voor Irnsum. Johannes van der Veen zag zijn schot van afstand naast gaan. Niet veel later kwam Irnsum toch op voorsprong. Julius Huistra kwam over de rechterflank door en gaf de bal goed voor op de inkomende Hylke Fennema. Fennema schoof de bal vervolgens hard tegen de touwen, 1-0.

Surhuisterveen had vervolgens de gehele wedstrijd het meeste de bal, maar had moeite om tot grote kansen te komen. Grote kansen creëerde Irnsum nog wel tweemaal. Julius Huistra zette Johannes van der Veen alleen voor de doelman, echter faalde de middenvelder in zijn afronding. Ook debutant Sander van der Velde kon een keer alleen door op de doelman, maar ook zijn poging werd niet verzilverd.

Na rust was het wederom Surhuisterveen dat voornamelijk de bal had en Irnsum dat loerde op de counter. Irnsum ging halverwege de tweede helft zijn voorsprong uitbreiden. Een corner van Johannes van der Veen werd knap binnen gekopt door laatste man Marco van der Ley, 2-0.

Surhuisterveen zette in het vervolg van de tweede helft aan, maar kon moeilijk tot kansen komen. Het werd voornamelijk gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. Toch kwam het al gauw na de 2-0 weer dichterbij. Via een voorzet van de rechterkant werd een aanvaller van de uitploeg bereikte en deze mocht van dichtbij inschieten, 2-1. Eindstand.

Zo was het voornamelijk een slechte wedstrijd met veel irritatie aan beide kanten richting de (grens)rechter. Van het goede spel tegen ONB was niet veel meer over, maar gevaarlijk wordt Irnsum altijd. Volgende week staat de laatste competitiewedstrijd op het programma, uit tegen Black Boys.

Foto; Pupillen Jentsje Wiarda en Arne Vogelzang en man of the match Johannes v/d Veen.