Irnsum zet in de eerste helft de basis voor overwinning op Dronrijp

Na vorige week de eerste driepunter van 2018 te hebben gepakt tegen Blue Boys, stond deze zondag de thuiswedstrijd tegen Dronrijp op het programma. Uit bij Dronrijp werd eenvoudig gewonnen, echter is de uitploeg na die wedstrijd aan een goede inhaalslag begonnen en huisvest het de derde plaats.

Irnsum begon fel aan de wedstrijd. Het overgrote deel van de persoonlijke duels werden overal op het veld gewonnen. De thuisploeg kwam dan ook verdiend op voorsprong. Johannes van der Veen dribbelde zich langs de Rypster verdedigers en produceerde een hard schot op de vuisten van de doelman. De rebound was opnieuw voor Van der Veen, waarna hij zijn directe tegenstander wist te passeren. Van der Veen was er voorbij, maar werd tegen de grond gewerkt; strafschop. Julius Huistra stuurde vervolgens de doelman knap de verkeerde hoek in, 1-0.

Halverwege de eerste helft verdubbelde Irnsum de voorsprong. Fokke Bergsma zou een vrije trap voor het doel slingeren, maar raakte hem helemaal verkeerd. De doelman van Dronrijp verkeek zich volledig op de bal en zag de bal over zich heen gaan, 2-0.

In de laatste 10 minuten voor rust kreeg Irnsum het moeilijker en drong Dronrijp aan. Gelukkig wist doelman Stefan van der Ley een aantal maal het gevaar van de uitploeg te keren.

Na rust was er van het goede voetbal van de eerste dertig minuten helemaal niks meer over. Irnsum was veel te gehaast aan de bal en zocht niet meer voor de voetballende oplossing. Dronrijp werd sterker, maar wist lange tijd niet tot grote kansen te komen. Een paar hachelijke momenten in het strafschopgebied werden allen weggewuifd door de leidsman, waar Dronrijp toch éénmaal recht leek te hebben op een strafschop.

De druk van Dronrijp bleef aan en dit vertaalde zich ook in de aansluitingstreffer. Op de rand van het strafschopgebied wist de sterk spelende Jelte Drijfhout een keer niet de bal weg te werken, waarna de nummer 10 van de uitploeg attent voor Stefan van der Ley verscheen. De aanvaller wist vervolgens de bal langs de doelman in de rechterhoek te plaatsen, 2-1.

Irnsum leek een moeilijk laatste kwartier te krijgen, echter antwoordde het direct. Johannes van der Veen speelde zich vrij op het middenveld en zag Julius Huistra een slimme loopactie maken. Van der Veen stak de bal door het centrum van de verdediging op Huistra, waarna de topscorer van de competitie alleen voor de doelman kwam en niet faalde door de uitkomende keeper in de rechterhoek te kloppen, 3-1.

Helaas kon Irnsum hier ook niet lang van genieten want twee minuten later scoorde Dronrijp wederom. Een voorzet kon een paar keer worden over gekopt in het strafschopgebied waarna iemand op vijf meter van het doel de bal voorbij Stefan van der Ley kopte, 3-2. Dezelfde Van der Ley pakt in de laatste minuten nog een knap schot in de rechterhoek, waardoor de doelman van Irnsum een groot aandeel had in de drie punten van Irnsum. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen St Jacob op het programma.

Foto: Julius Huistra, Man of the match en Jelke Veldhuis pupill van de wedstrijd.