Meidenvoetbal informatie

INFORMATIE MEIDENVOETBAL

Meidenvoetbal is de snelst groeiende sport van Nederland. Meidenvoetbal is ook de snelst groeiende sport van Jirnsum. In amper twee jaar tijd zijn we gegroeid van 5 naar 40 meiden die lid zijn geworden van v.v. Irnsum. Op dit moment kun je in de leeftijd van 6 t/m 16 terecht bij een meidenteam. De komende jaren komen daar waarschijnlijk ook de oudere categorieën nog bij.

instagram_follow

Hoe is dat te verklaren?

• Voetbal is allang geen “jongenssport” meer is. Meidenvoetbal is een sociaal groepsgebeuren wat veel verder gaat dan alleen het spelletje voetbal. De aantrekkingskracht is groot want van heinde en ver weten de meiden v.v. Irnsum inmiddels te vinden: Raerd, Reduzum, Tersoal, Sibrandabuorren, Poppenwier, Goenga etcetera.
  • De staf van het meidenvoetbal (Coördinator, leiders en trainers) vormen een fanatieke groep die enthousiast bezig is met alle teams. Trainers rouleren over de teams en er worden gezamenlijke spel en doe activiteiten georganiseerd waardoor iedereen elkaar kent.
  • De sportieve resinfo_meidenvoetbalultaten zijn veelbelovend. Het eerste meidenteam werd direct kampioen en eindigde op het NK (Nederlands Kampioenschap) verdienstelijk twaalfde. De meiden worden waar dat kan ook individueel begeleidt. Iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten. Waar mogelijk wordt hier aandacht aan besteedt om ieders individuele ontwikkeling naar een hoger plan te helpen.

Ook enthousiast geworden?
Momenteel komen meiden in de leeftijd van 8 t/m 16 in aanmerking om in een meidenteam deel te nemen. Jongere meiden zijn ook van harte welkom maar beginnen in de welpen onder 7 jaar of de F pupillen (Onder 8/9) samen met de mannelijke leeftijdsgenootjes. Oudere meiden kunnen we komend seizoen nog niet onderbrengen in een team, of ze moeten in een jongensteam deel willen nemen.

In het seizoen 2017-2018 komt er voor het eerst in de historie van v.v. Irnsum een meiden elftal (Meisjes Onder 15, C-junioren) uit in de competitie. Als we het ledenbestand op peil weten te houden zijn er wellicht in de toekomst ook mogelijkheden om in een MO17, MO19 en VR team deel te nemen.

V.v. Irnsum biedt spelers de mogelijkheid 4 keer geheel vrijblijvend mee te trainen om te kijken of ze voetbal leuk vinden en het bij onze club naar de zin hebben. Meer informatie informatie over proeftrainen en aanmelden als lid vind je hier.

Voor nog meer informatie of vragen neem contact op met de Coördinator meidenvoetbal:

Rienk de Vries, rienkjdevries@gmail.com, 06-15850150.

Voor het laatste nieuws van en over de diverse teams van onze vereniging, kijk je op de diverse teampagina’s (onder menu item “Teams).