MO11-1 terug op aarde

Na twee eclatante overwinningen in het bekertoernooi, met totaal 30 gescoorde goals voor en slechts 3 tegen, zijn de meiden van ‘onder 11’ terug op Aarde. Er moest in de eerste competitiewedstrijd aangetreden worden tegen Akkrum. Meisjes met iets meer ‘body’ en iets meer ervaring, zo leek het. De pupillen van Sheila en Cornelis gingen echter fel van start en scoorden binnen enkele minuten: een droge schuiver van Marijke. De trend van het bekeren leek voortgezet te worden, maar een paar minuten later stond het al weer 1-1. Akkrum scoorde ook de 1-2, maar Jirnsum kwam ook weer op 2-2 door een goal van Lente. De 2-3 en de 2-4 waren ook voor Akkrum, maar Ilse maakte de aansluiter: 3-4.

Voor rust werd de achterstand nog 3-5 en 3-6 en na rust was het helemaal gedaan met de ‘Cupfighters fan Fryslan’. Akkrum walste over de Jirnsumer talentjes heen en bij 3-11 klonkt het verlossende eindsignaal. Helaas werd deze eerste competitiewedstrijd verloren, maar er zijn er nog vele en met de getoonde inzet en het potentieel dat Sheila en Cornelis onder hun hoede hebben, zijn de verwachtingen hooggespannen en optimistisch. Volgende week wacht Heerenveense Boys..Girls. Op papier een lastige tegenstander, maar ongetwijfeld gaat MO11-1 van Jirnsum de strijd aan!

mo11-1-akkrum_2

Lian omzeilt Akkrumer verdediging