Na Leeuwarder Zwaluwen ook SDS opgerold

Zaterdag 18 maart moesten we aantreden tegen en in Easterein tegen de plaatselijke voetbalvereniging SDS MO13-1.
Gezien de gespeelde wedstrijden van SDS stond ons een zwaar duel te wachten( achteraf gezien). Ik had mij als leider bewust niet vooraf verdiept in de tegenstander zodat we fris en fruitig aan de wedstrijd konden beginnen en gewoon van onze eigen kracht uitgaan. We hebben van te voren afgesproken dat we een team zijn en dat bepaalde posities door iedereen bezet kunnen worden als de situatie erom vraagt, zoals vermoeidheid, iets uit willen proberen of snelheid van een tegenstander etc. Zo ook het speciale verzoek van onze keepster om niet altijd op goal te willen staan. Dit hebben we gelijk opgelost en het in de groep besproken. Ineens hebben we nu wel 4 dames die om de beurt wel een helft willen keepen. We begonnen ietwat rommelig en onzeker aan de wedstrijd. Veel kansen over en weer en zo ook de foutjes bij beide teams. Het bleek al snel dat we hier niet zonder punten van het veld zouden gaan. Wonderwel kwamen we voor, 0-1. SDS ging toen weer beter spelen en zorgde ervoor dat ruststand bepaald werd op 2-1. Na een rommelige rust van keeper gewisseld en vol goede moed het veld weer op. Het constant wisselen van speelsters bleek een goede keus. Iedereen voetbalde mee zoals het spelletje bedoeld is. Soms wel eens te enthousiast zodat je je veldpositie wel eens vergat. Als leider kun je dan alleen bijsturen en aanwijzingen geven en proberen te zorgen dat ze enthousiast blijven. Al snel werd het 2-2 na leuk combinatievoetbal. De tegenstander begon zich te ergeren en begon als team uitelkaar te vallen en elkaar te bekritiseren. Onze meiden kregen dit door en toen begon het lopen als een trein. Snel achtereen werd er gescoord, 2-3,2-4,2-5 en 2-6. Onze ongetrainde keepsters hebben een geweldige prestatie geleverd want SDS kreeg ook een paar mooie kansen maar wisten deze niet te verzilveren. Onze goudhennen in deze wedstrijd waren Sini (1), Fardou (2) en Sieuwke met een klassieke hatrick, nl. 3 goals in 1 helft. Dat deze aanvalsters konden scoren is wel een verdienste van het team dat er voor zorgde dat er constant ballen vanuit de achterhoede naar voren werden aangeleverd. Al met al verdiend dit team in mijn ogen een groot compliment van de club, vooral het punt hoe ze onderling met elkaar omgaan op en om het veld.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Maar na al dit mooie nieuws volgt er toch nog een minder leuke ervaring die zich zaterdag voordeed. Het is normaal dat je als gastteam je ook als gast gedraagd. Er zijn clubs die daar iets anders over denken. We waren samen ingedeeld met een ander meiden-team (MO-15) in 1 box en geacht deze samen te delen. Dat dit dan onmogelijk blijkt te zijn is al bedenkelijk. Dat daar dan gerookt wordt en volop gebruik wordt gemaakt van smart-phones en geen besef van fatsoensnormen aanwezig is, is diep triest. Dat zelfs de leiders en leidster van dit groepje…… geen aanstalten maakten om hier een eind aan te maken maar dit als normaal ervaren en  het eerder stimuleerden door zich intimiderend op te stellen is van een zeer laag niveau. We hebben de confrontatie niet gezocht en hebben ons in de doucheruimte omgekleed etc. Een en ander is gemeld bij SDS en die zouden er zeker beleid op los laten om in het algemeen social-media apparaten te verbieden in de kleedboxen. Vooral door deze ervaring mogen wij als  v.v. Irnsum trots zijn op MO13-2 die zich niet liet intimideren door stadse meiden van 15 jaar en hier kwam om hun ding te doen, namelijk fatsoenlijk blijven, voetballen en met 3 punten naar huis.
Mvg. van de leiders.