Positieve energie op bijzondere bijeenkomst toekomst VV Irnsum

Zo’n 90 personen hebben gehoor gegeven aan de oproep om naar de bijzondere bijeenkomst te komen, hulde! De boodschap was duidelijk, samen de schouders eronder of …. Vanaf eind 2016 heeft de werkgroep “VV Irnsum Ferbynt” gewerkt aan het adviesrapport. Deze werd eerder al aan het bestuur en de commissies gepresenteerd. Op deze 7 juni was het de beurt aan het bestuur om het verhaal te delen met leden en geïnteresseerden uit Jirnsum en de regio. Namens Sport Fryslan was Anne Jochem de Vries een van de sprekers. Hij vertelde dat de club trots mag zijn op zo’n gedegen onderzoek en dat het een voorbeeld is voor andere verenigingen.

Een kleine greep uit de aanbevelingen, in willekeurige volgorde:

• Een nieuw organisatiemodel waarin de vrijwilliger en de regio centraal staan
  • Onderzoek de behoefte aan zaterdagvoetbal voor senioren
  • Zet extra in op uitbreiding van walking football en meisjesvoetbal
  • Verbeter de interne en externe communicatie
  • Geef de jeugdopleiding een kwaliteitsboost
  • Zorg voor heldere normen en waarden, veranker teamgeest en stel een pestprotocol op
  • Stel een vrijwilligerscoordinator aan en maak vrijwilligersbeleid.
  • Stel een vertrouwenspersoon aan
  • Transformeer de kantine tot sfeervol clubhuis welke bij alle activiteiten geopend is
  • Onderzoek de mogelijkheden voor een verlicht kunstgrasveld

N.a.v. het vragenrondje en de gesprekken bij de afsluitende borrel kan het bestuur concluderen dat de aanwezigen enthousiast zijn over de voorgestelde koers. Een aantal zelfs zo enthousiast dat ze zich direct aanboden om te helpen om bepaalde voorgestelde verbeteringen door te voeren. Behoorlijk veel mensen hebben op de lijsten hun naam ingevuld bij een bepaald deelgebied, taak of functie die hen aanspreekt. Ook morgen is het bij de afsluitende dag mogelijk in te tekenen. Dat laatste wordt een belangrijk uitgangspunt in het nieuwe vrijwilligersbeleid: iedereen moet een steentje bijdragen maar dan wel op een taak die hem of haar ligt en/of uitdagend is voor die persoon. Taken en projecten in plaats van lange termijnverplichtingen en veel vergaderen in commissies.

Er was ook realisme. Zowel het bestuur als enkele aanwezigen merkten op dat het veelomvattend is en dat er keuzes gemaakt moeten worden welke aanbevelingen direct opgepakt gaan worden en welke op een later moment. De zogenaamde quick-wins (weinig inspanning, groot effect) worden zo snel als mogelijk opgepakt. De exacte prioritering zal later ook via de website worden gecommuniceerd.

Bovenstaande aanbevelingen zijn slechts een kleine greep uit het 60 pagina’s tellende adviesrapport. Het rapport wordt vanwege gevoelige informatie niet online beschikbaar gesteld. Belangstellenden kunnen zich bij het bestuur melden om inzage te krijgen.

Tot slot, er staat veel te gebeuren en dat kan alleen als we dus samen de schouders eronder zetten. Het is nodig om onze club een gezonde toekomst te kunnen geven. Het is nodig om leden en andere betrokkenen optimaal van het voetbalspelletje te kunnen laten genieten. Het is nodig om onze droom waar te maken!

ferbynt_de_droom

ferbynt_pres_zaal

ferbynt_pres_koos

ferbynt_pres_a1

Morgen hangt deze lijst ook bij de kantine. Ouders en andere betrokkenen, grijp je kans, geef aan waar je interesses liggen en zorg er zo voor dat je een leuke taak krijgt! Ben je niet in de gelegenheid neem dan zelf contact op. De overige mensen zullen we vanuit de club de komende periode pro-actief benaderen.