Van het meidenfront

Het seizoen zit er op. De afsluitende activiteit met een spellencircuit en pannenkoeken eten was een groot succes. Behalve de buikjes rond eten werd er ook diep nagedacht over een vraag die op de eettafels was neergelegd: “Welke ideeën heb jij om volgend seizoen nog leuker te maken?”. Over de, soms verrassende, antwoorden hierop verderop meer.

Alle vier de meidenteams hebben dit seizoen prachtige dingen laten zien. Niet alleen op het veld, want ook buiten het veld is de sfeer prima. Kletsen in de kleedkamer, de cv ketel overuren laten draaien (douchen), en een kwartier voor de training aangekleed en wel op de Bining zijn maar toch te laat op het trainingsveld staan, het kan allemaal bij deze groep. Meiden bij een voetbalvereniging, het brengt wat teweeg. Zoals hele voetbalgezinnen zaterdags op het sportveld. Kortom een verrijking voor de voetbalclub!

De jonkies van Siep (MO11-2)

Vooraf waren we onzeker over de te verwachten sportieve prestaties van de vier teams. Achteraf kunnen we ook daar niet anders dan zeer tevreden over zijn. Het jongste team, MO11-2, werd pas toen het seizoen al gestart was samengesteld uit louter nieuwe leden, waaronder vier meiden die eigenlijk nog een MO9 leeftijd hebben; Brecht, Jorinde, Isa en Michelle. Ondanks dit heeft het team prachtige dingen laten zien. Wat een stappen hebben zij gemaakt onder de bezielende leiding van coach Siep! Het seizoen werd afgesloten met een meer dan uitstekende vierde plek vóór Stiens en Leeuwarder Zwaluwen, niet bepaald de minsten.

mo11-2-eindstand_2016

De meiden van Sheila en Cornelis (MO11-1)

Ook in dit team een aantal eerstejaars voetballertjes; Nyka, Sanne en Esmee. Dit team startte voortvarend en scoorde er lustig op los. In de loop van het seizoen kwam de klad er wat in. Vervolgens deed Sheila niet alleen bij wedstrijden maar ook op de trainingen van zich gelden, en dat wierp zijn vruchten af. Welliswaar met hangen en wurgen, maar de derde plek werd veiliggesteld. Ook een prima prestatie!

mo11-1-eindstand_2016

De bikkels van Jeroen en Pieter (MO13-2)

Bij dit team een omgekeerd verhaal. Als een diesel kwam het team op gang. Lang bleven ze in de buurt van de rode lantaarn, alsof het wachten was op iets. maar wat?…. Op Jeroen en Pieter om het vuur in het team aan te wakkeren? Op Sanne die de smaak van het keepen te pakken kreeg en de ene na de andere mooie redding verrichte? Op Sini totdat ze met haar punters het vizier op scherp had gekregen? Op de koude winterperiode? Misschien van alles wat. Feit is in ieder geval dat ze door een fenomenale eindsprint nog naar de vierde plek in een lastige competitie wisten te klimmen.

mo13-2-eindstand_2016

De dames van Marcel (MO13-1)

Zij speelden in een competitie met twee gezichten; twee zeer sterke tegenstanders en drie aanzienlijk zwakkere tegenstanders, allen uit Leeuwarden. De komst van Rachel en Sanne heeft het team een kwaliteitsimpuls gegeven, al moest Sanne helaas een groot deel van de competitie missen vanwege een vervelende knieblessure. Maar ze is op de weg terug en niet te houden om na de winterstop in de kwartfinale van de bekertoernooi aan te treden. Van de twee sterke tegenstanders was er één een maatje te groot: Leeuwarder Zwaluwen. Tegen Zwaluwen werden wel twee heerlijke spannende wedstrijden gespeeld. Op de slotdag werd concurrent Blauw-Wit ’34 op een nederlaag getrakteerd waardoor de tweede plek werd veiliggesteld, met maar liefst 81 doelpunten voor!

mo13-1-eindstand_2016

Sanne, Sanne en nog eens Sanne

Het hoofdbestuur heeft een ledenstop afgekondigd voor meiden met de naam “Sanne”. Het is niet meer bij te houden voor trainers en leiders en zeer verwarrend als de teams gezamenlijk trainen of een activiteit hebben. Voorlopig blijft het dus even bij drie Sannes: Sanne B, Sanne H en Sanne S. Voor wie het dan nog niet weet, hieronder ook even de foto van de betreffende dames.

3sannes

Tot slot, het komende seizoen komt er weer een versterking bij de MO13 in de persoon van Tessa Venema. We dachten vorig jaar al aan het maximum aantal meiden te zitten, maar nu we op 38 zitten zal ongetwijfeld volgend jaar de 40 worden gepasseerd.

Mede namens de leiders en trainers wens ik iedereen fijne feestdagen en een sportief 2017 toe, maar over dat laatste hoeven we ons geen zorgen te maken!,

Rienk de Vries, coördinator meidenvoetbal.

Antwoorden op de vraag: “Welke ideeën heb jij om volgend seizoen nog leuker te maken?”:

• Meer uitjes (3x)
  • Enzo knol en Dee uitnodigen (2x)
  • Meer doen met alle teams bij elkaar
  • Het is al leuk, hoeft niet leuker
  • Meer trainingen want het is altijd superleuk!
  • Vaker wedstrijden spelen met je team (2x)
  • Vaker op doel schieten
  • In een elftal spelen (6x)
  • Aparte hesjes voor elk team op de trainingen
  • De hesjes vaker uitwassen
  • V.v. Irnsum onesie aanschaffen
  • Op tijd stoppen met trainen
  • Eigen meidenkleedkamers
  • Betere douches
  • Toiletpapier in de wc’s van de kleedkamers
  • Friet in de kantine
  • Knol Power kleren aantrekken
  • Ons voor The Voice Of Holland opgeven

Ook geïnteresseerd om eens bij ons proef te komen trainen? Klik hier voor meer informatie.

Foto’s van de seizoensafsluiter:

meiden_eval_pannenkoek2

meiden_eval_pannenkoek3