Default Post Title

Walking footballers op multicultureel toernooi LF2018

Op donderdag 27 september wordt in Leeuwarden de eerste editie van een Multicultureel OldStars walking football-festival georganiseerd. Meer dan dertig teams met 55-plussers, waaronder vv Irnsum, van uiteenlopende culturele achtergronden komen die dag bij elkaar in het stadion van Cambuur Leeuwarden. Dit festival cq toernooi vindt tevens plaats in het kader van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018.

 

Tijdens het evenement spelen de deelnemende teams in toernooivorm tegen elkaar. Zij vertegenwoordigen een mix van culturen met afvaardigingen van steden en regio’s en van diverse achtergronden. Zo verwelkomen de partners onder meer de Brabantse, Javaanse, Friese, Antilliaanse, Iraanse, Twentse, Turkse, Limburgse, Marokkaanse en Rotterdamse OldStars. Op dit festival gaat het niet alleen om voetbal, er is ook ruimte voor muziek en lekker eten.

 

De kick off is rond 13.15 uur en de afsluiting is 17.30 uur gepland. Kom onze mannen aanmoedigen en genieten van dit heerlijke evenement!
Het adres van het Cambuurstadion is: Cambuurplein 44, 8921 RG Leeuwarden.

 

OldStars walking football
OldStars walking football is een variant op het reguliere voetbal. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en 55-plussers de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk te kunnen blijven voetballen. De nadruk ligt op het positiespel en het is het de perfecte variant voor mensen die lang niet hebben gevoetbald of nu pas willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan bij OldStars walking football voorop.

 

Lijkt het jou ook leuk?

Iedereen uit de regio is van harte welkom. Iedere woensdagochtend zijn we actief op sportpark de Bining in Jirnsum. We starten met koffie, gevolgd door een leuke training en we sluiten vaak ook op een gezellige manier af. Bent je ook 60+ en woon je in of in de omgeving van Jirnsum en wil je meer bewegen en gezellig bijkletsen? Meld u dan aan bij:

Abe Buwalda

Tel. 06-16219923

Email buwalda74@gmail.com

Kennismaking met deze sport is gratis. Daarna kun je lid worden van de v.v. Irnsum voor een speciaal tarief van € 7,25 per maand.

 

 

walking_multiculti