Datum

5 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Nadat Irnsum de eerste twee wedstrijden van het seizoen verloren had, stond deze zaterdag de uitwedstrijd tegen Boornbergum op het programma. Beide ploegen hadden nog wat goed te maken, nadat de thuisploeg vorige week met 8-0 verloor van UDIROS.

Irnsum had het in de eerste minuten lastig met Boornbergum, met een paar kansen voor de thuisclub als gevolg. Éénmaal kwam een aanvaller van Boornbergum zelfs alleen voor doelman Stefan van der Ley te staan, maar die wist de bal knap te keren.

Na een kwartier kwam Irnsum beter in zijn spel, met ook een goede kans als gevolg. Johannes van der Veen wist door de verdediging te dribbelen en zag dat zijn schot vervolgens niet voldoende was om de keeper te verrassen. In het vervolg van de eerste helft wist Irnsum de druk er redelijk op te houden en creëerde het nog een aantal kansen, waaronder een grote voor Fokke Bergsma. Maar deze zag zijn kans omzeil geholpen worden doordat een verdediger een voorzet voor zijn voeten weghaalde.

Boornbergum startte de tweede helft met een goede kans, echter zag een aanvaller zijn schot voorlangs gaan. Hierna nam Irnsum weer het heft in handen en wist het kans op kans te creëren. Vaak was of de eindpass niet voldoende, of was Irnsum ongelukkig in de afronding.

Als je zelf veel kansen mist, dan valt het doelpunt vaak bij de andere partij. Dit voetbalgezegde klopte deze keer voor de helft. Zelf kreeg Irnsum de bal er niet in, dus had het een beetje hulp van de tegenpartij nodig. Julius Huistra kwam door over de rechterflank en zou de bal voorzetten op de inlopende Fokke Bergsma. De bal zou Bergsma nooit bereiken en ketste via een verdedigend been in het eigen doel van Boornbergum, 0-1.

Na de voorsprong van Irnsum ging Boornbergum opportunistischer spelen en pompte het wat vaker de bal in het strafschopgebied. Hier werd het eenmaal gevaarlijk door, doordat de bal via de doelman op de lat belandde en vervolgens in een scrimmage veilig werd uitverdedigd.

Zo zat er eindelijk weer wat verbetering in het veldspel van Irnsum, na de twee mindere optredens van de afgelopen weken. Echter is er nog genoeg ruimte voor verbetering, vooral in het benutten van mogelijkheden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen EBC op het programma.