Irnsum wint eerste wedstrijd van het seizoen

19 september 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een lange periode zonder competitievoetbal, stond deze zaterdag de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Thuis werd er opgenomen tegen Mulier, een ploeg geen goede resultaten had behaald in de voorbereiding.

Waar Irnsum in de laatste twee bekerwedstrijden goed voor de dag kwam, speelde het in de eerste competitie wedstrijd een zeer matige eerste helft. Mulier kwam fel uit de startblokken en kwam ook verdiend op voorsprong. Een aanval over de linkerkant van het veld werd bij de tweede paal binnen gewerkt, 0-1.

Irnsum kwam snel met een antwoord. Johannes van der Veen stuurde Hylke Fennema de diepte in, waarna de linker vleugelaanvaller de instormende Sander van der Velde bereikte. Deze wist een strakke voorzet hard in de korte hoek te werken, 1-1. De grootste felheid van de bezoekers was gebroken en zonder goed te voetballen kreeg Irnsum meer kansen. Met een lange rush aan de linker kant van het veld wist spits Julius Huistra zijn goede vorm wederom te etaleren en wist hij alleen voor de doelman te komen. Met een harde schuiver wist hij de doelman te verschalken, 2-1. Vlak voor rust wist Irnsum ook de 3-1 te maken. Hylke Fennema kon in vrijheid bij de tweede paal een corner van Johannes van der Veen binnen schieten, 3-1.

In de rust wisselde Irnsum. Sander van der Velde kwam terug op het middenveld en A-junior Jarno Wijtsma werd erin gebracht. Hierdoor kwam er meer voetbal in de ploeg, waardoor Irnsum beter voor de dag kwam. Irnsum wist zichzelf te belonen door een zeer fraai doelpunt. Sander van der Velde probeerde het maar eens van een meter of 25 en zag zijn schot het net doen bollen, 4-1.

Mulier stelde er in het vervolg niet veel meer tegenover en leek gefrustreerd op de scheids, op de tegenstander en op zichzelf. Frustratie richting de scheidsrechter was wel begrijpelijk, aangezien bij de 5-1 van Frank Vermeulen er een buitenspelsituatie aan vooraf leek te gaan. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Vermeulen, echter door laat vlaggen van de grensrechter leek de scheidsrechter het doelpunt goed te keuren, 5-1. Een paar minuten later kwam er nog meer frustratie boven drijven, toen de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Deze werd vakkundig binnen geschoten door Julius Huistra, 6-1.

Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Mulier. Een aanvaller van de bezoekers kwam alleen voor doelman Stefan van der Ley te staan en deze faalde niet in de afronding, 6-2.

Zo speelde Irnsum beslist niet zijn beste wedstrijd. Met name in de eerste helft was het stroef. Op de 0-1 achterstand na is de ploeg verder niet echt in de problemen gekomen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Woudsend op het programma, die hun eerste wedstrijd met 3-1 van Ens verloor.