't Oost 26
8713JP
HINDELOOPEN
tel. 0514-522116

Na vorige week een grote score neergezet te hebben tegen WWS, stond deze zaterdag de uitwedstrijd naar Hinderlopen op het programma. Hielpen stond nog op nul punten, dus een overwinning werd wel verwacht.

Irnsum begon fel aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Vanaf de rechterzijde werd een bal voorgezet en de inkomende Jarno Wijtsma wist de bal tegen de touwen te werken, 0-1. Slechts een paar minuten later was het wederom raak voor Irnsum. Wederom was het een voorzet vanaf rechts, nu werd deze de lange hoek in gekopt door Fokke Bergsma, 0-2.

De uitploeg was gemakkelijk de bovenliggende partij, echter moest het wel alert blijven. Zo moest doelman Stefan van der Ley toch in twee verschillende situaties zijn kwaliteiten tonen om Hielpen geen aansluitingstreffer te laten maken. Irnsum maakte vervolgens wel een doelpunt. Sander van der Velde dribbelde zich via de rechterflank vrij en wist vanuit een moeilijk hoek de doelman de verschalken, 0-3.

Irnsum bleef maar komen in de eerst helft. De volgende treffer was voor Johannes van der Veen. Van der Veen zette vanuit een dribbel een één-tweetje op met Jarno Wijtsma, omspeelde vervolgens een tegenstander en faalde één-tegen-één met de doelman niet, 0-4. Hierna liet Fokke Bergsma zich voor de tweede keer noteren op het score formulier. Jarno Wijtsma zag zijn vrije trap gekeerd worden door de doelman van de thuisploeg, maar de rebound was voor de inkomende Bergsma, met een doelpunt als gevolg, 0-5.

De mooiste treffer van de middag kwam op de naam van Sander van der Velde. Met een dribbel vanaf eigen helft liet hij meerdere tegenstanders zijn hielen zien en verschalkte vervolgens de doelman met een subtiel lobje, 0-6.

Een 0-6 voorsprong bij rust geeft aanzet tot het behalen van de dubbele cijfers, echter kwam het in de tweede helft niet zover. De scherpte van de eerste helft ontbrak wat bij de bezoekers. Wel ging het nog de 0-7 maken. Een voorzet vanaf links werd bij de tweede paal binnen gewerkt door de ingevallen Frank Vermeulen, 0-7.

Zo had Irnsum in de tweede helft uit kunnen lopen naar een monsterscore als het dezelfde scoringsdrift had als in de eerste helft. Over het spelbeeld valt net zoveel zinnigs te zeggen als vorige week tegen WWS, aangezien het verschil in niveau groot was. Volgende week staat er een spannendere wedstrijd op het programma, thuis tegen FVC.