9011XC
JIRNSUM
tel. 0566-601142

Deze zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na een lang coronajaar zonder competitievoetbal kwam vandaag Woudsend op bezoek. Het verleden heeft uitgewezen dat Woudsend een stug elftal kan zijn voor Irnsum.

Irnsum begon uitstekend aan de wedstrijd en had na tien minuten al tweemaal kunnen scoren. Eerst schoot Julius Huistra éénmaal hard tegen de doelman, een paar minuten later misten kort achter elkaar eerst Redmer Veldhuis en vervolgens Fokke Bergsma de mogelijkheid om de score te openen.

De thuisploeg was heer en meester in de eerste helft en had weinig te duchten van Woudsend. Het was wachten op voorsprong en deze ging er ook komen. Sander van der Velde ontving de bal op zo'n twintig meter voor het doel, zette het op een dribbelen en kwam al gauw alleen voor de doelman. Van der Velde wist vervolgens vanaf rechts de lange hoek te bereiken, 1-0.

Irnsum creëerde in de eerste helft meerdere kansen, echter ontbrak het vaak aan de juiste keuze in de laatste fase. Na rust zette Irnsum deze lijn door. Kans op kans werd er gecreëerd maar zonder resultaat. Julius Huistra kreeg een aantal goede kansen, maar schoot telkens tegen de doelman aan. Marco van der Ley wist vervolgens nog een corner rakelings langs de kruising te koppen, maar de mooiste aanval van de wedstrijd werd helaas ook niet verzilverd. Sander van der Velde en Jarno Wijtsma zetten onderling meerdere één-tweetjes op waardoor Van der Velde in scoringspositie kwam. Helaas zag de aanvaller zijn poging voorlangs gaan.

Zo vergat Irnsum zich in de tweede helft lange tijd te belonen en moest het waakzaam blijven voor een tegendoelpunt van Woudsend. Echter had Irnsum weinig te duchten van de aanvalsdrang van de bezoekers, Woudsend heeft in de gehele wedstrijd geen schot op doel gevuurd. Vlak voor tijd wist Irnsum zich alsnog te belonen. Een voorzet vanaf rechts werd door een speler van Woudsend in het eigen doel gewerkt, 2-0.

Zo speelde Irnsum bij vlagen een prima wedstrijd maar had het zichzelf meer moeten belonen. Er werden veel kansen gecreëerd en geen enkele kans weggegeven. Volgende week mag geprobeerd worden dit spelbeeld te herhalen in de uitwedstrijd tegen WWS.