It Bosk 2
9045PA
BITGUMMOLE
tel. 058-2531483

Onder leiding van scheidsrechter Bleeker werd er om 14.30 afgetrapt op sportpark It Bosk. De nummer 7 tegen de nummer 2 op de ranglijst in de 5B competitie. Beetgum kent een wisselvallig seizoen. Waar uitstekende resultaten worden gehaald tegen “topclubs” daar laten ze de punten liggen tegen de “kleintjes”.

Nadat de leidsman had gefloten voor de wedstrijd kwam de wedstrijd op gang. Vanaf de eerste minuut was het duidelijk dat Beetgum, Irnsum niks cadeau zou geven. Een pittige wedstrijd waarbij beide teams het duel niet schuwden. Aan Irnsumer zijde was Redmer Veldhuis enkele malen gevaarlijk met voorzetten, de voorzetten van de rechtsbuiten wisten helaas geen medespeler te bereiken. Beetgum zette daar enkele indraaiende ballen vanaf het middenveld tegenover. Gevaarlijke voorzetten vanaf het middenveld richting het strafschopgebied van Irnsum.
Frank Vermeulen wist in minuut 18 door te komen en stond oog in oog, in een druk 16 meter gebied, met de keeper van Beetgum. De keeper wist zijn inzet te pareren.

In minuut 27 op de rand van het strafschopgebied kreeg een speler van Irnsum de bal via een stuit op de onderkant van zijn arm. Scheidsrechter Bleeker zag er een penalty in. Een ongelukkig moment voor de oranjehemden. In discussie met de scheidsrechter kwam Johannes Marten Bloem erbij en ging op de voet van een speler van Irnsum staan. Van der Velde reageerde erop waarbij de scheidsrechter de rode kaart trok en dus moest Irnsum met 10 man verder en een penalty tegen.
Na de schermutseling mocht de penalty worden genomen, doelman Stefan van der Leij wist hem te stoppen. En zo zochten beide teams de rust, met de brilstand op het scorebord, de kleedkamers op.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld. Waarbij Beetgum het spel moest maken. Hier hadden ze duidelijk moeite mee. Inrsum kwam er regelmatig gevaarlijk uit vanaf het middenveld. Irnsum was de gevaarlijkste ploeg en defensief gaf het geen scoringsmogelijkheden weg aan Beetgum.
De wedstrijd telde 79 minuten toen Julius Huistra de bal kreeg aan de rechterkant van het veld. Hij kwam naar binnen en schoot met links in de verre hoek over de keeper van Beetgum. 0-1

Na dit doelpunt wist de topscoorder nog een keer op de duiken voor de keeper van Beetgum, de inzet werd niet omgezet in een doelpunt. Toch wist het tiental alsnog de 0-2 te maken. Een tweede maal werd Julius Huistra weggestoken vanaf het goed spelende middenveld. De spits liet de keeper kansloos achter.

Mooie en belangrijke punten voor Inrsum. De mannen weten de aansluiting met Noordburgum te houden en afstand te nemen van de nummers 3 en 4 op de ranglijst. Hiermee is de eerste seizoenshelft afgesloten. 10 wedstrijden gewonnen en 1 verloren. Een uitstekend resultaat. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Suawoude de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Tot dan!