Irnsum laat Noordbergumse titelfeest schrikken maar verliest toch - VV Irnsum

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Irnsum laat Noordbergumse titelfeest schrikken maar verliest toch

Irnsum laat Noordbergumse titelfeest schrikken maar verliest toch

Noordbergum 1

3 - 1

Irnsum 1

Competitie

5e klasse B

Datum

22 april 2023 14:30

Scheidsrechter

D.H. de Jong

Accommodatie

Sportpark Noordbergum
Reiddekkersstrjitte 51
9257WP
NOARDBURGUM
tel. 0511-473504

Na vorige week en knappe overwinning behaald te hebben tegen SSS '68, stond deze zaterdag de topper tegen Noordbergum op het programma. Noordbergum kon bij winst het kampioenschap veiligstellen, iets wat Irnsum trachtte een weekje uit te stellen.

De dampen van het vuurwerk waren nog maar amper opgetrokken toen het thuispubliek toch even stil werd. Een voorzet vanaf rechts kwam voor de voeten van Fokke Bergsma en werd overtuigend binnengeschoten door de aanvoerder van Irnsum, 0-1. Irnsum probeerde de eerste helft in te zakken en het spel van Noordbergum te ontregelen waar dat kon. Dit slaagde aardig. Ondanks dat de thuisploeg vrij gefrustreerd de eerste helft doorkwam, creëerde het wel een aantal grote kansen. Een voorzet vanaf rechts werd door een aanvaller van Noordbergum alleen voor doelman Stefan van der Ley overgeschoten en even later keerde dezelfde Van der Ley knap op een schot vanaf links. Irnsum werd nog éénmaal gevaarlijk via Jarno Wijtsma, echter zag hij zijn poging nauwkeurigheid missen.

Na rust slaagde Noordbergum er lange tijd niet in tot echte kansen te komen, maar rond de 65e minuut was het toch raak. Een indraaiende voorzet werd bij de tweede paal binnen gewerkt door de veel scorende spits van de thuisploeg, 1-1. Niet veel later draaide Noordbergum het helemaal om. Een afvallende bal werd vanaf de rand van het strafschopgebied hard tegen de touwen geschoten door de linksback van Noordbergum, 2-1.

Irnsum probeerde hierna nog gevaarlijk te worden, mocht wellicht nog aanspraak maken op een strafschop, maar zag dat de scheidsrechter in deze wedstrijd geen grote beslissingen durfde te nemen. De beslissing volgde wel in de laatste minuut, waar de spits van Noordbergum over de linkerzijde van het veld doorkwam en vervolgens de verre hoek wist de bereiken, 3-1.

Zo verliest Irnsum vandaag voor de tweede keer dit seizoen van Noordbergum, wat zich tot de terechte kampioen van de 5e klasse B kroont. Van harte gefeliciteerd! Voor Irnsum kan het vizier nu vol op 10 juni, want vandaag is Irnsum verzekerd geraakt van de tweede plaats. Dit geeft recht op directe plaatsing voor de finale van de nacompetitie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Nicator op het programma.

Tot zaterdag!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!