Kerkbuurt 2
9265LS
SUWALD
tel. 0511-431447

Na vorige week met tien man nog knap de overwinning gepakt te hebben bij Beetgum, stond deze zaterdag de uitwedstrijd tegen Suawoude op het programma. De thuisploeg staat laatste op de ranglijst en de eerste wedstrijd eindigde in een 7-1 overwinning voor Irnsum, dus drie punten werden absoluut verwacht.

Al gauw werd duidelijk dat Suawoude vooral op het veld stond om tegen te houden. Irnsum trachtte hier geduldig aanvalsspel tegenover te zetten en op zich slaagde dit aardig. Kansen waren er voor Julius Huistra, Frank Vermeulen en Fokke Bergsma, maar de openingstreffer liet even op zich wachten. Rond de 25e minuut was het wel raak. Fokke Bergsma gaf een steekbal op Julius Huistra, Huistra draaide goed weg bij zijn direct tegenstander en liet vervolgens de doelman kansloos, 0-1. Een paar minuten later was het weer raak. Johannes van der Veen, weer herstelt van zijn breuk in de grote teen, combineerde samen met Huistra door de verdediging van Suawoude. Van der Veen faalde oog-in-oog met de doelman, maar Huistra was alert in de rebound en liet de 0-2 aantekenen. Vlak voor rust werd het nog 0-3. Via een aanval over de rechterflank werd de bal teruggetrokken op de elf meter, waar verassend genoeg laatste man Marco van der Ley nog stond. Van der Ley wist met een bekeken schot de verre hoek te bereiken.

Na rust was het spel van Irnsum wat onrustiger, maar liet het wel de 0-4 optekenen. Julius Huistra schoot een strafschop binnen, nadat de scheidsrechter vanwege een handsbal naar de stip had gewezen. Hierna deed de thuisploeg wat terug. Meerdere spelers hadden deze middag al last van het hobbelige en gladde veld van Suawoude, maar een opstuitende terugspeelbal werd ook de Irnsumse doelman Stefan van der Ley te machtig, waarna een aanvaller van Suawoude de bal oppikte en binnenschoot, 1-4.

Irnsum ging vervolgens de score weer uitbreidden. Frank Vermeulen was zeer alert bij een verkeerde terugspeelbal van Suawoude, waardoor Vermeulen de bal in een leeg doel tegen de touwen kon werken, 1-5. Het slotakkoord was ook voor de uitploeg. Sytse Tiemersma zag Johannes van der Veen over rechts diepgaan. Van der Veen gaf direct voor waardoor de ingevallen Joshua Terra de bal simpel kon binnenwerken bij de tweede paal, 1-6.

Zo speelde Irnsum bij vlagen geduldig tegen een muur van verdedigende spelers. Een wedstrijd die afgestreept moet worden en wat wederom een bevestiging is dat Irnsum zo gauw mogelijk een klasse ophoog wil. Volgende week wordt een lastigere wedstrijd verwacht, wanneer het op bezoek gaat bij VCR in Rinsumageest.