9011XC
JIRNSUM
tel. 0566-601142

In een week dat vv Irnsum via voorzitter Werner Vermeulen in de Leeuwarder Courant stond, moest op zaterdag aangetreden worden tegen WWS. Irnsum trainer Dirk Jelke de Boer had ondanks dit leuke artikel wederom geen basisplaats voor de spelend voorzitter, al zou hij later in het verslag nog wel voorkomen.

Irnsum kwam rond de 20e minuut op voorsprong. Met een splijtende steekbal wist Sander van der Velde in de diepte Redmer Veldhuis op rechts te bereiken. Veldhuis had er meerdere pogingen voor nodig, maar wist uiteindelijk zijn kansrijke positie om te zetten tot een doelpunt. Even later werd de score al verdubbeld. Julius Huistra reageerde het meest attent op een bal die tussen doelman en verdediging viel en wist met de punt van de schoen de doelman te passeren, 2-0.

Op het half uur deed WWS wat terug. Een dekkingsfout bij een corner zorgde ervoor dat een speler van de uitploeg vrij uit kon halen en wist doelman Stefan van der Ley kansloos te laten, 2-1. Irnsum voetbalde ondertussen rustig door en liet bij vlagen weer het vertrouwde veldspel van vorig jaar zien. De 3-1 volgde dan ook al snel. Een voorzet van Jarno Wijtsma werd binnengekopt door Julius Huistra. Vlak voor rust viel ook nog de 4-1. De doelman van WWS wist een bal niet klemvast te pakken, waarna Fokke Bergsma het snelst reageerde om de bal in het doel te werken.

Na rust was het spel iets minder maar bleven de kansen komen. Sander van der Velde verzilverde al vroeg in de tweede helft de eerste kans. De over rechts opstomende Julius Huistra zag Van der Velde vrij voor het doel komen. Van der Velde bleef vervolgens rustig en wist de doelman met een beheerst schot te kloppen, 5-1. De doelpuntenmaker werd niet veel later vervangen door Frank Vermeulen, die gelijk van zich deed horen door een dieptebal van Johannes van der Veen schitterend in het dak van het doel te schieten, 6-1.

De 7-1 zorgde voor een hattrick. Julius Huistra kwam door over de linkerflank en wist de doleman te kloppen door de bal in de verre hoek te schieten. WWS deed vlak voor het einde nog wat terug. Een voorzet vanaf rechts werd tot doelpunt gekopt,7-2.

Maar zoals aan het begin van het verslag gemeld liet de voorzitter niet alleen in de krant van zich horen deze week. Werner Vermeulen wist met een geweldige knal van een meter of 30 van het doel het hoogtepunt van de dag naar zich toe te trekken, 8-2.

Zo speelde Irnsum bij vlagen uitstekend voetbal tegen een WWS dat beter voor de dag kwam dan vorig jaar. Volgende week staat de eerste uitwedstrijd van het seizoen op het programma. In Ie wordt er opgenomen tegen Oostergo.