Irnsum beleeft gemakkelijke middag bij jubileum doelpunt Julius Huistra

Datum

10 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na vorige week een overwinning behaald te hebben tegen Boornbergum, stond deze zaterdag de uitwedstrijd tegen De Sweach op het programma. Vlak voor de aftrap was het nog even de vraag of de wedstrijd door kon gaan wegens een te nat hoofdveld, echter werd de wedstrijd verplaatst naar het tevens natte kunstgrasveld.

Irnsum startte prima aan de wedstrijd en had de druk vol op de thuisploeg. Dit leverde dan ook al snel een voorsprong op. Een dieptebal van Marco van der Ley kwam voor de voeten van Sander van der Velde. De rechtsvoor soleerde zich richting het doel en wist vanuit een moeilijke hoek de doelman kansloos te laten, 0-1.

Niet veel later breidde Irnsum de voorsprong al uit. Wederom was het Sander van der Velde die zich door de verdediging dribbelde, waarna hij de bal breed legde op Hylke Fennema. Fennema wist met een harde schuiver de score te verdubbelen, 0-2.

Irnsum was op alle vlakken beter en De Sweach leek vooral tegen zichzelf te voetballen. Nog voor rust werd het ook 0-3. Hylke Fennema kwam over de linkerflank door en wist met een strakke voorzet Johannes van der Veen bij de tweede paal te bereiken, die vervolgens de bal eenvoudig binnen kon werken.

Na rust zakte het goede spel wat in bij Irnsum, echter werd het er niet minder gevaarlijk op. Al vroeg na rust kreeg een speler van De Sweach de bal tegen zijn hand in het strafschopgebied, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Julius Huistra mocht aanleggen voor wellicht een heel bijzonder doelpunt, de spits kon namelijk zijn 200e doelpunt voor Irnsum maken. En dat deed hij, 0-4.

Zoals gezegd haalde Irnsum in de tweede helft een minder niveau en moest het een tijdje wachten op het volgende doelpunt. Wederom mocht Julius Huistra aanleggen voor een strafschop, nadat Sander van der Velde onderuit gehaald was. Deze keer ramde Huistra de bal hard door het midden, 0-5.

Het slotakkoord was tweemaal voor Jesse van der Velde. Eerst leek hij al een bal over de lijn gekopt te hebben, echter zag de scheidsrechter niet dat deze dik over de lijn was. Even later mocht hij voor een herkansing door een prima voorzet van debutant Silvan de Schiffart binnen te koppen, 0-6.

Zo speelde Irnsum bij vlagen fel en simpel voetbal, al was de tegenstand deze zaterdag minimaal. Volgende week wordt er meer weerstand verwacht bij de uitwedstrijd tegen Ens.