Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na vorige week twee punten te hebben laten liggen in Woudsend, stond deze zaterdag de thuiswedstrijd tegen Boornbergum op het programma. Wegens de afgelasting van de wedstrijd van Nagele kon Irnsum bij winst de koppositie pakken.

Irnsum had het de eerste helft erg moeilijk tegen Boornbergum. De uitploeg wist vaak gevaarlijk te worden door de bewegelijke voorste vier. Boornbergum kwam dan ook verdiend op voorsprong. Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied werd naar binnen gesneden, waarna de aanvaller van de bezoekers de bal knap in de linker bovenhoek werkte, 0-1.

Het lukte Irnsum maar niet op in zijn eigen spel te komen en Boornbergum bleef de meest gevaarlijke ploeg. Tegen het spelbeeld in kwam Irnsum wel op gelijke hoogte. De bal kwam in het strafschopgebied plotseling bij Julius Huistra voor de voeten en vervolgens schoot de spits de bal in de rechterhoek, 1-1.

Met een ruststand van 1-1 mocht Irnsum zich zeker gelukkig prijzen. In de tweede helft kwam Irnsum een stuk beter voor de dag. Toch ging Boornbergum weer op voorsprong komen. Een bal vanaf links daalde over de verdediging heen, waardoor een aanvaller alleen voor doelman Stefan van der Ley kwam. Deze faalde niet, 1-2.

Irnsum werd na rust vaker gevaarlijk en dit uitte zich ook in doelpunten. In een tijdsbestek van enkele minuten draaide Irnsum de wedstrijd helemaal om. Eerst was het Julius Huistra die een voorzet vanaf links binnenschoot bij de tweede paal, een paar minuten later was Huistra de aangever vanaf rechts. De spits kwam door over de rechterflank en zag zijn voorzet bij de tweede paal binnen geschoten worden door Fokke Bergsma, 3-2.

Zo was Irnsum het meest effectief, maar leek Boornbergum over de gehele wedstrijd gezien meer te verdienen. Voor het publiek was het jammer dat ze niet aanwezig konden zijn, want een spannende wedstrijd was het zeker. Volgende week gaat Irnsum op bezoek bij De Sweach.