9011XC
JIRNSUM
tel. 0566-601142

Na een maandenlange corona- en winterstop, stond deze zaterdag de eerste competitiewedstrijd van 2022 op het programma. Op eigen sportpark De Bining nam Irnsum het op tegen Arum.

Irnsum mocht van Arum de bal hebben en moest alert zijn op de snelle tegenaanval van de bezoeker. Echter was het een fout aan Irnsumse zijde wat het eerste doelpunt inleidde. Doelman Stefan van der Ley kreeg een bal aangespeeld, waarna hij bij de verwerking hiervan uitgleed en de bal verloor aan een aanvaller van Arum. Deze wist vervolgens vanaf praktisch de achterlijn de bal binnen te schieten, 0-1.

Niet veel later volgde ook de 0-2. Bij een corner kon een speler van Arum bij de tweede paal binnenkoppen, 0-2. Irnsum ging in het vervolg een stuk beter voetballen en creëerde ook de nodige kansen. Jarno Wijtsma schoot na een individuele actie voorlangs, Joshua de Vries schoot een steekval van Sander van der Velde over en Redmer Veldhuis schoot op de paal nadat hij de doelman passeerde.

In de tweede helft wou Irnsum op deze manier verder gaan, echter kreeg het al gauw de deksel op de neus. Stefan van der Ley pareerde in eerste instantie goed een vrije trap, maar zag hij dat niemand meeliep om de rebound te verdedigen. Deze was voor Arum en kon gemakkelijk binnengeschoten worden, 0-3.

De thuisploeg speelde in de tweede helft minder goed dan in de eerste helft en had het een stuk lastiger met de snelle rechtsbuiten van de bezoekers. Deze mocht op wonderbaarlijke wijze alleen voor de doelman komen, nadat een lange bal door de gehele verdediging stuiterde. Één tegen één was Stefan van der Ley vervolgens kansloos, 0-4.

Irnsum creëerde in de tweede helft nog wel de nodige kansen, maar zag dat het weer veel te veel mogelijkheden nodig had om een doelpunt te maken. Uiteindelijk kwam hij toch. Johannes van der Veen ging in het strafschopgebied de combinatie aan met Jesse van der Velde, waarna hij vanaf de linkerzijde van het strafschopgebied de verre hoek wist te bereiken, 1-4.

Zo verliest Irnsum geflatteerd en totaal onnodig. Zoals vaker dit seizoen kan Irnsum een les trekken uit de efficiëntie van de tegenstander. Volgende week zal Irnsum echt beter voor de dag moeten komen, waar het team van trainer Frans a Nijeholt op bezoek gaat bij koploper IJVC.