Coronamaatregelen per 19 mei 2021

Coronamaatregelen per 19 mei 2021

25 mei 2021 18:45


Afgelopen woensdag, 19 mei 2021, zijn er nieuwe versoepelingen ingegaan. Ten opzichte van de bestaande maatregelen betekent dit voor de vv Irnsum het volgende:

Onze voetballers vanaf 27 jaar kunnen weer voetballen in een maximale groepsgrootte van dertig personen. Helaas nog steeds op een onderlinge afstand anderhalve meter. Gelet op deze versoepeling hebben onze wandelvoetballers hun training inmiddels, na een stilstand van ruim een half jaar, hervat. Trainen op deze wijze, dus met genoemde beperking, is dus ook mogelijk voor ons 2e elftal zondags, het 35+ team en de trainingsgroep 55+. 

Zoals bekend gelden er al langere tijd voor onze jeugd en jongvolwassenen t/m 26 jaar geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen ook onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.

Alle kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.

Geen publiek, dus ook geen ouders, toegestaan op de sportaccommodatie.

Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn nog steeds niet toegestaan.

Ons buitenterras bij de kantine had vanaf genoemde datum, onder voorwaarden, open mogen zijn voor de sporters en de benodigde vrijwilligers. Echter, gelet op de gestelde voorwaarden, wegen de voordelen niet op tegen allerlei (praktische) nadelen. In overleg met onze Sportstichting en de corona-werkgroep is het besluit genomen om tot nader order het terras niet open te stellen. Dit besluit geldt dus niet alleen voor de voetbalvereniging maar dus ook voor alle deelnemende sportclubs op ons sportcomplex. Alle deelnemende partijen zijn inmiddels geïnformeerd. Om de dezelfde reden als hiervoor genoemd zal er ook geen gebruik gemaakt worden voor het inrichten van een afhaalfunctie voor consumpties bij de kantine.   

Waar eerder door de KNVB het besluit werd genomen de RegioCup voor senioren niet door te laten gaan heeft de KNVB dit besluit ten aanzien van de jeugdteams nog even uitgesteld. De hoop is er nog steeds om op korte termijn de jeugd het plezier te gunnen om wedstrijden te kunnen spelen.

Zodra er weer nieuwe maatregelen worden afgekondigd volgt er op deze plaats wederom een update. 

Bovenstaande coronamaatregelen staat uitgebreid vermeld op de website van de KNVB onder de rubriek “Coronavirus”. 

 

20210523_Corona_en_trainingen_en_wedstrijden.pdf

martin-sanchez-VhjsGKMefkk-unsplash.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!